Dirigent

”… orkestern med den utmärkte dirigenten Hans Åkesson, gjorde en strålande tolkning i detta mästerverk.”Hans Åkesson engageras ofta som dirigent hos Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, där han blivit något av en husdirigent. Han är också flitig gästdirigent hos de övriga professionella blåsorkestrarna i landet.”… en musikalisk tryckkokare under dirigenten Hans Åkessons ledning.”
”Det är intensivt sångbart, med en ensemble där varje sångare är helt rätt för sin roll.”Dirigent (urval):
Dirigent för Stockholms Läns Blåsarsymfoniker (SLB) vid Globens Lucia. Årligen sedan 2000.
Slaget om Dungen. Barnopera i Dalhalla och som skolkonserter under 2001.
Learning to shout! Nyskriven opera för symfoniorkester, kör och solister. Framföranden sommaren 2004 i Finland och Sverige, med kör och orkester från Estland, och solister från Finland och Sverige.
Dirigerade SLB, med Christian Lindberg och Ricardo Casero som solister, för utsålda konserthus i Zaragoza, Valencia och Barcelona i februari 2006.
I mars 2007 var Hans dirigent för operan ”Shit också!” som sattes upp på Folkoperan. Operan blev en stor succé och har rönt stor uppmärksamhet i massmedia.
Anlitas kontinuerligt av Östgötamusiken, Gotlandsmusiken och Marinens musikkår.
Har med ovan nämnda orkestrar, och SLB, dirigerat konserter med solister som Loa Falkman, Olle Persson, Katija Dragojevic, Maria Fontosh, Olle Adolphson, Nils Landgren, Claes Jansson och Bengan Jansson.
Har dirigerat SLB i flertalet skivproduktioner, varav två med nyskriven musik.


”Opera som visar hjärtat””Och allt det inkapslade börjar svämma över i en helt betvingande skön musik.”